Leonid

Meteor Yağmuru Geliyor! Peki Ne Zaman Görülecek?

Her yılın bu zamanları yani klasım aylarının ortasında görülen Leonid meteor yağmurlarına ramak kaldı. Gök bilimcilerin merakla beklediği bu gök şöleni hakkında neler biliyoruz hep birlikte bakalım.

Her yılın en önemli gökyüzü olaylarından bir tanesi olarak görülen Leonid yani Aslan meteor yağmuru her ülkeden ve kesimden insanlar tarafından merakla bekleniyor. Her yıl kasım ayının 13 – 20. Günleri arasında görülen meteor yağmuru bu yıl 17 – 18 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Meteor yağmuru 17’yi 18’e bağlayan gece oldukça net gözlenebilecek.

Bilim adamları tarafından yapılan açıklamada saatte 15 kadar göktaşı gözlemlenebilecek bu sayı yüzyıllar önce saatte 50 bin civarında olduğu belirtildi. Meteorolistler tarafından yapılan bir başka açıklamada ise Leonid en iyi Kuzey Yarımküre ve Doğu Asya’da gözlemlenebilecek. Meteor yağmurunun en iyi şekilde görüntülenebilmesi için gözlem yapılacak yerin bir hayli karanlık olması oldukça mühim.

Meteor Yağmurunu İzlemek İçin En İdeal Saat Dilimi Hangisi?

Uzmanlar meteor yağmurunu gözlemlemek isteyenler için en ideal saat diliminin tan ağarmadan önceki saat dilimi olduğunu belirtti. Nitekim bu saatler gecenin en karanlık saatleri olarak bilinmekte.