783f1d66f4a0735f597dffa04a46738089b2d2c9 1

Messenger’da artık ABD dışındaki para transferleride yapılacak

Facebook’un son yaptığı açıklamalar üzerine, ABD dışındaki kullanıcıların da Messenger üzerinden para aktarımı yapabilmesi sağlanacak. İşte tüm detaylar…

Özellikleri her geçen gün artan Messenger’ın kullanıcılar arası para aktarımı yapmaları artık gerçekleşiyor. Transferwise isimli Messenger chatbot’u şimdiye kadar bu hizmeti gerçekleştirecek ilk kuruluş olabilir.

Diğer botlarla aynı şekilde çalışma sergileyecek Transferwise, sohbet sırasında kullanıcıları gerekli işlemlere yönlendirerek para aktarımını sağlayacak. Bunun yanı sıra anlaşmazlık olduğu sıralarda bot kullanıcılara her türlü konuda destek sağlayacak. Hergün sabah ve akşam olmak üzere iki sefer güncelleme gönderecek olan chatbot, kullanıcıları döviz kurlarıyla alaklı uyarılarda da bulunacak.

Bu durum yeni bir özellik olarak sayılamayacağını hepimiz biliyoruz. Daha önce 2011 yılında piyasada yer alan ve 2015 yılında ABD üzerinde hizmet veren Transferwise, şimdi ise diğer kıtalarda yaşayan kullanıcılara hizmet verecek.

Transferwise’ın misyonu hakkında ufak bir açıklamada bulunuyor: “TransferWise’daki misyonumuz, dünyadaki herkesin daha hızlı, daha ucuz ve daha kolay uluslararası para transferi yapmalarını sağlamaktır. TransferWise botunu Messenger için inşa etmek, bizim için bu yönde atılmış büyük bir adımdır.”

Para Aktarımı Nasıl Olacak?

Para göndermek isteyen kullanıcı, bulunduğu ülkede sizin göndermek istediğiniz miktarda gönderim yapan farklı bir işlem ile eşleşmeniz sağlanıyor. Bu işlem ile beraber bankalara oranla çok daha az masraf yaparak bütçenizi koruyorsunuz.