messenger kids 1

Çocukların güvenliği için özelleştirilmiş Messenger Kids kullanıma sunuluyor

Facebook, çocuklara güvenli bir konuşma deneyimi sunabilmek adına Messenger Kids’i kullanıma sunacağını duyurdu. Uygulama, çocukların mesaj göndermek için ebeveynlerinden izin almasını şart koşuyor.

Facebook, internetin zararlı yüzünden çocukları koruyabilmek amacıyla mükemmel bir uygulama geliştirdiğini duyurdu. Messenger Kids adı verilen bu yeni uygulama, Messenger’ın özelliklerinden faydalanmak isteyen çocuklar için geliştirildi. Sanal ortamda çocukların yanlış kişilerle iletişime geçmesini önlemek amacıyla özelleştirilen uygulama, ebeveynlere çocuklarının konuşmalarını takip edebilme fırsatı sunuyor. Özellikleri ve işlevleri bakımından Facebook Messenger ile hemen hemen aynı olan uygulama, mesaj göndermeden önce ebeveyn izninin alınmasını şart koşuyor.

parentalcontrols

Uygulama Facebook hesabına ihtiyaç duymuyor

Uygulamanın bir diğer özelliği de Facebook hesabına ihtiyaç duymaması. Messenger’a erişimi olan ebeveynler, çocuklarının konuşabilmesi adına Messenger Kids hesabı yaratabiliyor. Bu sayede çocukların Facebook’a kayıt olmasına da gerek kalmıyor. Çocukların birbiriyle haberleşebilmesi için ebeveynlerinin Facebook üzerinden arkadaş olması gerekiyor. Ayrıca çocuklardan birisi diğerini engellerse ebeveynler bildirim alıyor ancak bunu ebeveynler yaparsa çocuklara bildirim gitmiyor.

Messenger Kids yakın tarihte kullanıma sunuluyor

Uygulamanın yalnızca birkaç gün içerisinde uygulama mağazalarındaki yerini alacağını duyuran Facebook, Messenger Kids’ten ilk olarak iOS kullanıcılarının faydalanabileceğini duyurdu. Android kullanıcıları ise uygulamayı ay sonuna doğru indirebilecek.