gizli mesaj algoritmasi

Mesajlarınızı Gizleyen Yeni Bir Algoritma Keşfedildi!

Çok uzun yıllardır insanlar gizli iletileri için bir çözüm arayışı içine girmiş ancak birçok yöntem türetilmesine rağmen görünen metinler ciddi anlamlarla bağlantılı durumda. 

Sizlerinde bildiği gibi daima herşeyin herkes tarafından görünmesini hiç kimse istemez. Bu bakımdan birçok yöntem arayışı içine giren insanlar, konu hakkında farklı çözüm yolları keşfettiler. Bu bağlamda mektup üzerine görünmez mürekkep ile yazmaktan, birçok algoritmaya kadar teknikler vardır.

Columbia Üniversitesi’ndeki araştırmacılar konu hakkında yaptıkları araştırma ve çalışmalardan sonra yeni bir algoritma keşfettiler. Bulunan algoritma, dışarıdan görüldüğünde kesinlikle fark edilmeyen türden çok çok zekice düşünülen bir yöntem olarak duruyor. Normal olarak metin üzerine yerleştirilen farklı yazı tipleri içerisinde kodlanan mesajları gömmek, dışarıdan bakan insan için neredeyse anlaşılması imkansız.

https://youtu.be/dejrBf9jW24

Fontcode’, Times New Roman ve Helvetica gibi günlük yazı tipleri üzerinde çok ama çok ince değişiklikler yaparak gerçekleşmekte. Bu değişiklikler, çok belirsiz olduğundan kimse bunu fark edemez. Tam 52 farklı versiyonu bulunan ince değişimler, alfabedeki harf ve noktalama işaretlerinin kodlanmasında bile işe yarıyor.

Yinede biz bu algoritmanın şimdilik günlük hayatta kullanımının biraz zor olduğunu, ilerleyen yıllarda her telefonda gömülü bir algoritma olarak gelmesiyle kolaylaşacağını düşünüyoruz. Peki siz ne düşünüyorsunuz?