facebook messenger 1

Mesaj Silme Özelliği Facebook Messenger’a da Geliyor

WhatsApp’ın geçtiğimiz günlerde platformuna eklemiş olduğu mesaj silme özelliği Facebook Messenger’da geliyor. Facebook, ortalığı kasıp kavuran  Cambridge Analytica skandalından sonra mesajı dilme özelliğinin Messenger’a getirileceğini duyurdu. 

Cambridge Analytica skandalının Facebok’a vermiş olduğu zararın boyutları oldukça fazla, bunlardan biri de Facebook Messenger’ın, skandal sonrasında kaybedilen kullanıcıların olması ile beraber kullanım oranlarının azalmış olması. Facebook, bu durumu normal seviyesine çekmek içinde adımlar atmaya başladı.

Yaşanan skandaldan sonra kullanıcı gizliliğinin arttıracağını söyleyen Facebook, Messenger uygulamasına, gönderilen mesajın silinmesi, yani geri alınması özelliğini getirmeye hazırlanıyor.

Facebook, platformuna dahil olan WhatsApp’a getirilen ve kullanıcıları bir dertlerden kurtaran mesaj silme özelliğini en kısa zamanda Facebook Messenger’a getireceğini açıkladı. Peki bu karar neden alındı sorusunu sorarsak.

Bu kararın alınmasında sadece arkasında Cambridge Analytica olayı değil aynı zamanda Mark Zuckerberg ve birçok yöneticinin sadece kendilerince kullandıkları Facebook mesajlarını silmelerinin ortaya çıkmış olması da yatıyor.

Bu olayın ortaya çıkması ile bir tepki daha alan Facebook, çözümü mesaj silme özelliğinin tüm kullanıcılara açmak ile bulmuş gözüküyor.

Facebook Messenger’da Mesaj Nasıl Silinir?

Peki Facebook Messenger’da mesajı silmek için ne yapmak gerek? Henüz net olmamak ile beraber, WhatsApp’da kullanılan yönteme bezeyeceği veya silinmek istenen mesajın üstüne basılı tutup çıkacak seçenekler arasında yer alan silme özelliğini sayesinde mesajın silineceği düşünülüyor.