Mehmet Aydın

Mehmet Aydın (Çiftlik Bank) İçin 75 bin 260 Yıl Hapis Talebinde Bulunuldu

Ülkemizde ki bir çok kişinin mağdur olduğu Çiftlik Bank olayları için hazırlanan soruşturması kapsamında ki iddianame tamamlandı. Hazırlanan İddianameye göre Mehmet Aydın ve 18 şüpheli hakkında 22 bin 580’er yıldan 75 bin 260’ar yıla kadar hapis talebinde bulunuldu.


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çiftlik Bank için yürütülen soruşturma tamamlandı. Oluşturulan iddianamede aralarında Brezilya, Uruguay, KKTC ve ABD’deki adli makamlara yönelik iade talepnamesi düzenlenen firari Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Osman Naim Kaya, Cengiz Samur ve diğer 44 kişi ‘şüpheli’ sıfatıyla yer alırken, 3 bin 762 kişi ise ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı. Ayrıca iddianamede 48 şüpheliden 7’sinin firari durumda, 11’inin ise tutuklu durumda olduğuna da yer verildi.

Hazırlanan İddianamede, 18 şüpheli hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’ suçundan ikişer yıldan altışar yıla; ‘bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 3 bin 762 kez üçer yıldan onar yıla; ‘ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 3 bin 762 kez üçer yıldan onar yıla; ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçundan altışar yıldan 14’er yıla kadar hapis cezası istendi. Buna göre 18 örgüt yöneticisi hakkında 22 bin 580’er yıldan 75 bin 260’ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Adı geçen 23 şüpheli hakkında ise

‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından dörder yıldan onar yıla kadar; 7 şüpheli hakkında ise ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme’, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından dörder yıldan onar yıla kadar hapis cezası istendi.

Ayrıca iddianamede 3 bin 810 adet tarafın bulunması ve bu söz konusu veri giriş işleminin UYAP’ın işleyişi dahilinde mümkün olmaması nedeni ile Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı’ndan yardım istendiği ve ihtiyaç duyulan alt yapının sağlanması üzerine iddianamenin tamamlandığı belirtildi. İddianame, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca görüldü işlemi yapıldıktan sonra yetkili ve görevli olan İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianame kabul edildikten sonra şüpheliler hakim karşısına çıkacak.