taby's star

Mega Uzaylı Cismin Sırrı Çözüldü!

İnsanoğlunun tarihteki en büyük meraklarından bir tanesi kuşkusuz bu evrende yalnız olup olmadığımız olagelmiştir. Dünya dışı varlıkların olma ihtimalinin en yüksek olduğu noktalardan bir tanesi de KIC 8462852 yıldızı ve çevresi.

Geçtiğimiz aylarda yıldızın çevresinde muazzam büyüklükte bir yapı keşfedilmişti ve ne olduğu tam olarak belirlenememişti. Birçok uzay meraklısı ve bilim adamlarını heyecanlandıran bu yapıya Tabby’s Star adı verilmişti.

Astrophysical Journal’da yapılan bir araştırma ile bu yapının tam olarak ne olduğu çözümlendi. Yıldızın etrafını yaklaşık 700 dünya günü süresinde kat eden cisim birçok kişi tarafından bir uzaylı yapısı sanılmıştı.

Mega Cismin Sırrı Çözüldü

Geçtiğimiz günlerde yapılan akademik çalışma sonrası yapının bir toz bulutu olduğu öğrenilmişti. Mega cisim keşfedildikten hemen sonra Mart 2017 tarihine kadar NASA iki teleskobu ile bu cismi takibe aldı. Yapılan araştırmada ultraviyole ışığın, kızıl ötesi ışıklardan daha fazla karardığını bulmuştu.

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren ekip yıldızın yörüngesinde dönen cismin yıldızdan gelen ışınları yansıtabildiğini keşfetti. Bu yoldan çıkarak bu cismin uzaylılar tarafından inşa edilmiş bir yapı olabileceği teorisi üzerinde duruldu. Ancak yapılan son araştırmalarda bunun sadece bir yıldız tozundan ibaret olduğu gözlemlendi.

Dünyamızdan yaklaşık bin ışık yılı uzaklıkta bulunan cismin uzun uğraşlar sonucu ne olduğu tam olarak saptanmış oldu.