eokul
eokul

MEB’in sistemine sızdı: Notlarını değiştirdi, devamsızlığını düşürdü!

Geçtiğimiz günlerde MEB‘in eokul sistemine hackleyerek notlarını ve devamsızlık durumunu 10. sınıf öğrencisi değiştirdiği için gözaltına alındı. İşte detaylar.

Okulların tatil olmasına az bir süre kala Diyarbakır‘ın Kayapınar ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. İddialara göre 59 gün devamsızlığı ve notlarının da iyi olmadığı söylenen Sultan Şeymus M. ismindeki 10. sınıf öğencisi MEB‘in not sistemine sızarak 59 günlük devamsızlığını 9 güne indirdi ve notlarını tam 20’şer puan olarak yükseltti. Öğretmenleri sistemde değişikliği karne gününe az bir süre kala bir hatadan kaynaklandığını düşünerek düzeltti. Ertesi gün ise yeniden notların ve devamsızlığın değiştirildiği fark edilince, durum güvenlik güçlerine bildirildi.

hack

Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, not sistemini takibe alarak en son değişikliğin nereden olduğunu takip ettiler. IP adresi ile yapılan bu değiştirmenin Sultan’ın evinden yapıldığı fark edilince, Sultan Şeymus emniyete götürüldü. İşlemleri devam eden 10. sınıf öğrencisinin serbest bırakıldığı açıklandı.

Artık ödül mü verirler bilinmez 🙂