liseliler dikkat meb okullarda sosyal medya kullanimina yasak getirdi 1489177590 1

MEB okul içerisindeki paylaşımlara yasak getirdi!

MEB’e bağlı olan okullarda öğrencilerin okul içerisinde bir görüntüyü sosyal medya üzerinde paylaşması artık yasal bir suç sayılıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okullarda sosyal medya hakkında bir önemli karar daha kısa süre önce açıklandı. MEB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yayınlamış olduğu genelgeyle okulun sınırları içerisinde etkinlikler veya serbest zamanlar da hiç bir şekilde bir görüntünün sosyal medya üzerinde paylaşılması artık suç sayılıyor.

Bu bakımdan okullarda çekilen tüm ses kayıtları, fotoğraf veya videoların internet ortamında yada sosyal medya platformlarında paylaşılmasının yasak olduğunu açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı, bu paylaşımların Anasayaya, uluslararası sözleşmelere ve 1739 sayılı kanuna aykırı olduğundan yasal bir suç olarak ifade etti.

Buna benzer uygulama daha önceden de biliniyordu. Okuldan görüntülerin paylaşılmasının yasal suç olduğu biliniyor ancak MEB, tüm kararları Sosyal medya Genelgesi adında çeşitli şekillerde işletiyordu. Bu yasağın yalnızca lise değil, MEB’e bağlı tüm okullarda geçerli olduğunu belirtelim.