InSight

Mars yüzeyinin altını araştıracak InSight artık göreve hazır!

Mars’ın jeolojik aktivitelerini araştırmak adına gezegene gönderilecek olan InSight isimli araç, NASA tarafından yapılan son testlerden de geçer not almayı başardı. Araç yakın bir zamanda Kızıl Gezegen’e olan yolcuğuna başlayacak.

NASA, Mars hakkında daha fazla bilgi elde edebilmek için yeni bir göreve başlamak üzere. Bu görevde kullanılacak olan InSight isimli aracın son testlerini de başarılı bir şekilde tamamladığı bildirildi. Araç, Kızıl Gezegen’den mükemmel fotoğraflar çeken Curiosity’den farklı olarak Mars’ın yüzeyine değil, yer altına odaklanacak. Birçok açıdan Dünya’ya benzetilen ve bir zamanlar Dünya gibi büyük okyanuslara ev sahipliği yapan gezegenin yer altında neler olup bittiği araştırılacak.

InSight

InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy, and Heat Transport) NASA için son derece önemli çünkü gelecek senelerde gerçekleştirilecek olan Mars görevleri için bu araçtan gelecek bilgilere ihtiyaç duyuluyor. Jeolojik aktiviteler başta olmak üzere birçok inceleme yapacak araç, 5 Mayıs tarihinde Atlas V roketiyle yola çıkacak. Her şeyin plana uygun gitmesi durumunda aracın Kasım ayında Kızıl Gezegen’e varması bekleniyor.