maxresdefault 6 1

NASA, Mars görevinde kullanılacak süpersonik paraşütünü test etti [Video]

NASA, Mars 2020 görevi kapsamında gezegene gönderilecek aracın atmosferde yavaşlamasını sağlayacak süpersonik paraşütün testini gerçekleştirdi. Videoyu haberimizden izleyebilirsiniz.

NASA’nın şimdiye kadarki en büyük ve en zorlu görevi Mars, yeni teknolojilerin ve yöntemlerin geliştirilmesini, kullanılmasını gerektiriyor. Bu doğrultuda çalışmalar yapan NASA, Kızıl Gezegen’e gidecek olan aracın atmosfere girmesinin ardından yavaşlamasına yardımcı olacak süpersonik paraşütü test etti.

Atmosfere giriş yaptığında yaklaşık olarak saatte 19.300 Km hızla hareket edecek araç, süpersonik paraşüt yardımıyla durdurulacak. Bu nedenle paraşütün son derece sağlam ve etkili olması gerek. Testte başarılı bir şekilde aracın okyanusa indirilmesini sağlayan paraşüt, elde edilen görüntülerden yola çıkılarak daha da sağlamlaştırılacak.

Mars 2020’de uzaylılar aranacak

Paraşütün kullanılacağı Mars 2020 görevinde Kızıl Gezegen’in yüzeyine bir araç indirilecek. Mars yüzeyini kazarak örnekler toplayacak olan araç, örneklerin içerisinde yaşam belirtilerinin veya kalıntılarının olup olmadığının anlaşılması adına son derece önemli bir role sahip.