Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg’e sert uyarı: “İfade vermezsen sonuçlarına katlanırsın”

Birleşik Krallık Parlamentosu tarafından oluşturulan komite, Mark Zuckerberg’ün bu ay içerisinde ifade vermesini ve sorulan soruları yanıtlamasını talep ediyor. Komite, Facebook’a konuyla ilgili olarak bir mektup gönderdi ve mektupta Zuckerberg’ün iş birliği yapmaması durumunda şirketin bazı sonuçlara katlanması gerektiğinden bahsediliyor.

Cambridge Analytica skandalının gündemden düşmesine rağmen kullanıcı gizliliğini önemsemeyen Mark Zuckerberg için işler hala iyi gitmiyor. Bir süre önce ABD Senato’sunun sorularını yanıtlayan Zuckerberg, Birleşik Krallık tarafından da ifade vermeye ve olayla ilgili olarak soruları yanıtlamaya çağrılmıştı. Ancak Facebook kurucusunun bu isteği reddettiği ve İngiltere’ye gitmediği biliniyor.

Tüm davetlere rağmen Zuckerberg’ün ifade vermeye gitmemesi Birleşik Krallık Parlamentosu tarafından hoş karşılanmadı. Parlamento tarafından şirkete gönderilen bir mektupta CEO’nun bu ay içerisinde ifade vermeye gelmemesi durumunda şirketin olası sonuçlara katlanması gerektiğinden bahsediliyordu.

Mark Zuckerberg

İngiltere, Mark Zuckerberg’e sorulanlardan memnun değil

Zuckerberg ABD Senatosu’nun sorularını cevaplamak için ülkeye gittiği sırada Parlamento’nun karşısına Facebook CTO’su Mike Schroepfer çıktı. Schroepfer, söylenene göre soruları istenilen şekilde cevaplayamadı ve bundan ötürü görüşme faydasız geçti. Öte yandan ABD Senato’sundan Facebook’un nasıl para kazandığı gibi yersiz sorular alan Zuckerberg, olaydan kendini aklamış gibi görünüyordu. Parlamento, Senatörlerin sorularını yararlı bulmadı ve daha konuya dönük sorularla kendi görüşmesini yapmak istediğini belirtti.

Senatörlerden gelen sorular Cambridge Analytica skandalından ziyade Facebook’un nasıl çalıştığını anlamak üzerineydi. Soruların birçok kişiyi memnun etmediği biliniyor ve Senato’nun Facebook’tan para almasından ötürü bu şekilde soruların seçildiği düşünülüyor. Birleşik Krallık Parlamentosu’nun Zuckerberg’e nasıl sorular yönelteceğini göreceğiz.