Mark Zuckerberg ve Tim Cook

Mark Zuckerberg ve Tim Cook arasındaki gerginlik büyüyor

Facebook skandalıyla ilgili yorum yapan Tim Cook, sosyal paylaşım platformunun kullanıcı bilgilerini satmasından ötürü kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattığını söylemiş ve Apple’ın asla böyle bir yola başvurmayacağını belirtmişti. Mark Zuckerberg de bu yoruma sert bir dille cevap verdi.

Apple CEO’su olan Tim Cook, Facebook’un Cambridge Analytica ile başlayan gizlilik skandalı hakkında geçtiğimiz hafta bazı yorumlarda bulunmuştu. Cook, kullanıcı verilerinin satılmasından ötürü iyi hazırlanmış bir düzenlemeye ihtiyaçları olduğunu belirtmiş ve Facebook’un kendi kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattığını, Apple’ın asla böyle bir durumda kalmayacağını söylemişti. Bu sert yorumlara Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’den de yanıt gecikmedi.

Mark Zuckerberg ve Tim Cook

Zuckerberg, Tim Cook’un bu şekilde yorumlamalar yaparak iki şirketi aynı durumda karşılaştırmasını yanlış bulduğunu belirtti ve Cook’un konuşmasını “dile kolay” olarak niteledi. Buna ek olarak, Facebook gibi dünyadaki tüm insanları bir arada toplamaya çalışan bir platformun ücretsiz olması gerektiğini, bunu sağlamak için de reklam destekli bir modelin kullanılmasının gerekli olduğunu söyleyerek Cook’un yorumlamalarına “gerçek dışı” dedi.