Facebook, Mark Zuckerberg’ün güvenliği için 17 milyon dolar harcıyor

Facebook, Mark Zuckerberg’ün kişisel güvenliğini korumak adına kullanılan 7,33 milyonluk bütçeye 10 milyon daha ekledi.


Son günlerde kullanıcı gizliliği sorunlarıyla gündeme gelen Facebook, Mark Zuckerberg‘ün kişisel güvenliği için ayrılan bütçeyi 10 milyon dolar artırdı. Zuckerberg, geçtiğimiz sene 7,33 milyon dolarlık bir bütçeye sahipti ve bu bütçe bile diğer şirketlerin CEO’sunun güvenliği için ayırdığından çok daha fazlaydı. 10 milyon dolarlık ekleme, CEO’nun hayatında büyük değişimler yapmaya karar verdiği yönünde iddiaların ortaya çıkmasına neden oldu.

Zuckerberg’ün böylesine büyük bir bütçeyle kendi güvenliği ve gizliliğini koruması oldukça ironik. Çünkü CEO, güvenlik ve gizlilik konusundaki tepki alan açıklamalarıyla hatırlanıyor. Örneğin Zuckerberg, kişisel gizliliğin artık pek önemsenmediğini, bunu dikkate alarak Facebook’un çalışma şeklini belirlediklerini ima etmişti. Ancak konu kendisi olduğunda böyle düşünmediği gayet açık.

CEO, Silikon Vadisi’nin dört bir köşesinde büyük arazilerle çevrelenmiş evlere sahip. Bu sayede kendisini gizlice izlemek isteyen kişilere karşı korunmuş oluyor. Dört evden birisini satın alırken arazisini satmak istemeyen yerli halk ile sorun yaşamış, onları dava ederek arazilerini zorla satın almıştı.

Kaynak