facebook haber kaynagi

Mark Zuckerberg, Facebook, İnsanlar Arası Etkileşimi Arttıracak!

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’un haber kaynağında değişikliğe gidileceğini açıkladı. Zuckerberg’in, The New York Times’da yer alan röportajında haber kaynağı algoritmasını insanların birbiri ile daha anlamlı etkileşime girecek şekilde değiştireceklerini açıkladı.

Bahsedilen değişiklik ile önümüzdeki aylarda Facebook ana sayfanızda yakın çevrenize ait daha fazla içerik görürken markalara ve sayfalara ait daha az içerik görülecek. Zuckerberg, bunun sebebini insanların daha fazla anlamlı etkileşime girmesini ve daha az pasif içerik görmesi için hedeflediklerini belirtti.

Mark Zuckerberg verdiği röpotajında şu sözlere yer verdi: ‘Ürünlerimizin kullanıcılar için yalnızca eğlenceli değil, aynı zamanda iyi bir şey olduğundan emin olmak istiyoruz’ diyen Zuckerberg, bu nedenle sistemlerine yeniden odaklanacaklarını söyledi. Güncellemeden sonra Facebook kullanıcıları yalnızca bakıp geçtikleri içerikler yerine gerçekten beğendikleri ve etkileşim kurdukları içerikleri görecekler.

Facebook Haber Kaynağı

Bu değişiklik ile Facebook haber kaynağı üzerinden gerçekleşen konuşmaları ve etkileşimli içerikleri arttırıp; kullanıcıların ilgi duyduğu içerikleri anlayacak ve kişilerin ilgi duydukları içerikleri ön plana çıkaran bir değişiklik olacak.

Bu değişiklik ile beraber sayfalarda ki görüntülenme rakamlarında düşüş olacağının farkında olduklarını belirten Zuckerberg, ‘Sayfalar yine haber kaynağında görünmeye devam edecek, fakat kullanıcıların tepki vermediği, etkileşimde bulunmadığı içerikler ve sayfalar ana sayfadan düşecek’ dedi.

Facebook’un konu ile ilgili açıklamasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.