Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg 500 Milyon Dolar Değerinde Facebook Hissesini Sattı!

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg geçtiğimiz şubat ayında 500 milyar dolar değerinde Facebook hissesini sattı!

Değeri yaklaşık 500 milyon dolar değerinde olan hisselerini satan Mark Zuckerberg, 2015 yılında eşi Priscilla Chan ile birlikte kurdukları yardım kuruluşu olan CZI’ye ek bütçe oluşturmak için gerçekleştirdi.

Reuters tarafından yapılan habere göre Zuckerberg şubat ayının son günlerinde yaklaşık 125 milyon dolar değerinde hisse sattı. Bu rakamla birlikte Facebook CEO’sunun bir aylık süre içinde sattığı hisse sayısı 2,7 milyon oldu. Son satım ile birlikte Zuckerberg yaklaşık 1 aylık süreçte 482 milyon dolar değerinde hisse satışı yaptı.

Tüm Geliri CZI’ye Aktardı!

CZI kuruluşunun sözcüsü yaptığı resmi açıklamada yapılan hisse satışının eğitim, bilim ve fırsat eşitliği gibi alanlarda kullanılması amacıyla yapıldığını açıkladı. Mark Zuckerbeg ise daha önceleri yaptığı bir açıklamada servetinin %99’unu CZI üzerinden ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunacağını açıklamıştı. Zuckerberg’in açıklama yaptığı sırada serveti yaklaşık 45 milyar dolar civarlarında idi.