MacOS Saldiri 1

MacOS’taki Saldırılar Artıyor, Şirketler Üzerindeki Baskı Artıyor

Son yapılan bir araştırmaya göre, kötü amaçlı yazılım tehdidi çarpıcı biçimde artıyor. Genel kalkınmanın tersine olan eğilim de yeni saldırı türleriyle körükleniyor.

Malwarebytes’in güvenlik uzmanları Siber Suçlar Taktikleri ve Teknikleri Raporu’nun son sayısında belirtildiği üzere, macOS’a özgü kötü amaçlı yazılımların sayısı yalnızca bir çeyrekte yüzde 62 arttı.

MacOS

Yeni Saldırı Yöntemleri

Kötü amaçlı yazılımın hacminde yalnızca nicel değil aynı zamanda niteliksel bir değişiklik oldu. Özellikle, Cryptominer ve Windows macOS sistemlerinde çalıştırılabilir bir dosya olarak saldıran kötü amaçlı yazılımların varlığı gibi yeni saldırı yöntemleri de kaydedildi. Aynı zamanda saldırıların yolu olarak açık kaynak kodunu kullanmaya çalışılmış.

Fidye Yazılımı Sayısı Arttı

Cryptominer bir süredir diğer platformlarda bir sorun olmuştu ve dağılımı artık azalmaktadır. Tüm platformlarla ilgili olarak, hedeflenen fidye yazılımı sayısı neredeyse yüzde 200 artmış, aynısı Trojanlar için de geçerli.

Malwarebytes, normal kullanıcılardan uzak bir genel eğilimi şirketlere kurban olarak görüyor. Bir önceki yıla göre, şirketlere yönelik saldırılar yüzde 235 oranında artmış ve bu da şirketleri şimdi ana hedef haline getirmiştir.