macOS

macOS sonunda harici GPU desteğine kavuştu

Yaklaşık bir sene önce macOS’in harici GPU desteği alacağını duyuran Apple, bugün yayınladığı güncellemeyle işletim sistemine özelliği ekledi.

Geçtiğimiz Haziran ayında macOS’e harici GPU desteğinin ekleneceğini duyuran Apple, bir seneden kısa sürede sözünü tutarak özelliği işletim sistemine ekledi. macOS High Sierra 10.13.4 sürümüyle kullanıma sunulan özellik, harici GPU’ların Thunderbolt 3 portu üzerinden bilgisayara bağlanabilmesini sağlıyor.

Apple, bu özelliğin yalnızca belirli GPU modelleriyle birlikte kullanılabileceğini açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre desteklenen modellerin tümü AMD Radeon’a ait. Ancak yeni özelliği deneme şansına erişen bazı kişiler diğer GPU’ların da çalışabildiğini söylüyor (örneğin bazı GeForce modelleri çalıştırılmış). Henüz hangi modellerin çalışıp çalışmadığı net olarak bilinmiyor, bu nedenle belirtilen GPU’lar haricindeki modellerin kullanılması tavsiye edilmiyor.

macOS

Harici GPU’ların oyunlarda performans iyileştirmeden, video düzenlemede işlem hızlandırmaya kadar birçok farklı amaçla kullanıldığı biliniyor. Mac modellerini tercih eden oyuncu sayısının pek fazla olduğu söylenemez, bu nedenle yeni özelliğin video ve resim düzenlemekle uğraşan kişiler tarafından daha çok kullanılacağını tahmin ediyorum.