macOS Mojave Kullanıma Sunuldu: İşte Tüm Yenilikler

Apple, yeni macOS sürümünü Ücretsiz olarak kullanıma sundu. Yapılacak güncellemeyle birlikte pek çok yenilikde kazandırılmış oldu.


Apple, WWDC 2018 etkinlikleri esnasında yeni macOS Mojave sürümünü tanıtmıştı. Tanıtımın ardından özellikle beklenen ‘karanlık mod’ ile dikkat çeken Mojave, Mac kullanıcıları için indirilebilir durumda.

macOS Mojave 10.14 alan modeller

2012 ortası veya sonrasında piyasaya çıkan MacBook Air modelleri
2012 ortası veya sonrasında piyasaya çıkan MacBook Pro modelleri
2012 sonu veya sonrasında piyasaya çıkan Mac mini modelleri
2012 sonu veya sonrasında piyasaya çıkan iMac modelleri
2015 başı veya sonrasında piyasaya çıkan MacBook modelleri

macOS Mojave 10.14 özellikleri neler?

iMac, iMac ProMacBook, MacBook Pro, Mac Mini ve Mac Pro modellerine yeni bir soluk getirecek olan macOS Mojave 10.14 ile macOS High Sierra 10.13 ile ilgili yaşanan tüm sorunların da ortadan kaldırılmasına odaklanılmış durumda.

Karanlık Mod

macOS 10.14 yeniliklerinden en dikkat çekici olanı öncelikle Karanlık ModmacOS 10.13 sürümünde sadece dock ve üst menü çubuğu ile kısıtlı kalan karanlık mod, yeni sürümde tüm işletim sistemine yayılmış durumda.

Dinamik Masaüstü ve Desktop Stacks

Dinamik Masaüstü özelliği günün saatine göre değişkenlik gösteriyor. Desktop Stacks özelliği sayesinde masaüstünüzdeki tüm içerikler türtarih veya etiketlere göre birleştirilebilecek.

Finder görüntüleme modu

Galeri adlı yeni Finder görüntüleme modu ile dosya ön izlemelerini kolayca yapılabiliyor. Ayrıca hızlı eylemler ile birden çok dosya seçerek tek tıklama ile PDF oluşturmak oldukça basit hale geliyor.

Ekran Görüntüsü Alma

Ekran Görüntüsü alma konusunda; görüntünün bir küçük görüntüsü sağlanarak; hızlı araçlar ile bu görüntü üzerinde basitçe değişiklikler yapılabiliyor.

Devamlılık Kamerası: Mac için fotoğraf çekme seçeneği sunuyor. iPhone‘unuzda çektiğiniz fotoğraf anında Mac bilgisayarınıza aktarılıyor.

Apple News ile kullanıcıların güvendiği haber kaynaklarından en son haberleri takip etmesi sağlanıyor.

32 kişinin aynı anda sesli ve görüntülü konuşmasını mümkün kılan Grup FaceTime özelliği gelen diğer bir özellik.

Kullanıcıların özel verilerinin Güvenlik ve Gizliliği konusuna da önem veriliyor. Kullanıcıların özel verilerinin özel kalacağı konusunun altı çiziliyor. Donanımsal ve yazılımsal  güvenlik yoluyla uygulamaların verilere nasıl erişeceğini kontrol edilebilecek.

Yeni Mac App Store!

Mac App Store yeni tasarımı da yeni bir görünüme geçiyor. Yeni kenar çubuğu, keşfet bölümü ve çok daha fazlası ile uygulamalar için yeni bir pazar sunuluyor. Microsoft Office 365 ve Adobe Lightroom da uygulama mağazasındaki yerini alacak.