En popüler Mac uygulamalarından biri meğer kullanıcı verilerini çalıyormuş!

Mac App Store‘un ilk sıralarında bulunan Adware Doctor, bir casus yazılım gibi davranarak kullanıcı verilerini paylaşıyor.


Apple müşterileri arasında en popüler Mac uygulamalarından birisi olan Adware Doctor, Privacy 1st tarafından paylaşılan verilere göre kullanıcılarından veri çalıyor. Şu an uygulama mağazasının en çok satın alınanlar kategorisinde dördüncü sırada yer alan uygulama, iddiaların gündeme gelmesinin ardından Digita Security’nin güvenlik araştırmacısı Patrick Wardle ve Malwarebytes’ın güvenlik araştırmacısı Thomas Reed tarafından araştırıldı. Uzmanlar tarafından paylaşılan bilgilere göre uygulama yalnızca kişisel verileri çalmakla kalmıyor, aynı zamanda bu verilerin tümünü Çin’de bulunan bir sunucuya aktarıyor.

Mac Adware Doctor

Privacy 1st, uygulamanın veri hırsızlığının ortaya çıkmasının ardından Apple’ın durumdan haberdar edildiğini ancak uygulamanın hala mağazada yer aldığını belirtti. Güvenlik araştırmacıları ise Apple’a ait uygulama mağazalarının şirketin söylediği gibi güvenli olmadığını, kullanıcıların “onaylanmış” uygulamaları kullanırken bile çok dikkatli olması gerektiğini dile getirdi.

Bu gibi uygulamalar indirilmeye sunulmadan önce bir takım denemeye tabi tutuluyor ve Apple tarafından hazırlanan kullanım şartlarına uymakla yükümlüler. Ancak görünüşe göre bunların hiçbiri uygulamanın veri hırsızlığı yapmasına engel olamamış.

Verilerin Çin’e gönderilmesi de bu sıralar gergin olan ABD ve Çin ilişkilerini daha kötü bir duruma sokabilir. Apple’ın uygulamayla ilgili bir açıklama paylaşmasının ardından iki ülke arasındaki gerginliğin yeniden yükselip yükselmeyeceğini göreceğiz.

Kaynak