9668ea90bdb000d87bf44a25af5adafe04db9867 1

LineageOS, Çok Sayıda Cihaz İçin İndirilebilir Durumda!

CyanogenMod, LineageOS olarak hayatına devam ederken, yeni işletim sistemini en çok satan cihazlar üzerine çıkarmaya devam ediyor.

2016 yılının Aralık ayında dükkanı kapatan yazılım firması Cyanogen, çok satan cihazlar için üretmiş olduğu kendi işletim sistemini eski yazılım ekibiyle beraber LineageOS olarak sunmaya çalışıyor.

Android Nougat tabanı sunan LineageOS, 14.1 sürümüyle beraber Galaxy S7 ve S7 Edge modelleri için yayınlanmış. İşletim sistemlerinin Samsung’un kendi üretimi olan exynos işlemcisi ile tam uyumlu olduğu bir gerçek.

Galaxy S7 Edge Lineage OS

LineageOs an itibariyle OnePlus One cihazıları için kullanılmakta. Şirketin büyük hamlesiyle beraber en yaygın markalar için sunulmaya devam ediyor. LG G3’ün bazı sürümleri, Galaxy S III GSM LTE, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 cihazları için şuan indirebilirsiniz. Şimdiye kadar bu özel işletim sistemi 500 bin indirme sayısını geçti.

İşletim sistemindeki büyük yenilik ise kullanım kolaylığı sunan yeni tek elle kullanma modu oluyor. Ekrandak igezinme düğmelerini kullanarak cihazınzıı çok rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Bir diğer yenilik ise firmanın resmi sistesine göz atabilirsiniz.

Sizlerde yukarıdaki cihazlardan birine sahipseniz eğer LineageOS 14.1 sürümünü yükleyebilirsiniz.