GTA V Lindsay Lohan

Lindsay Lohan, GTA V davasını bir kez daha kaybetti

GTA V’in kapağında bulunan Lacey Jonas isimli karakterin kendisi olduğunu söyleyerek GTA V’in yapımcılarına dava açan Lindsay Lohan, bir kez daha davadan istediği sonucu alamadı.

2013 senesinde satışa sunulan ve kapağındaki sarışın, kırmızı bikinili karakterle (Lacey Jonas) ünlenen GTA V, bu karakterin kendisine ait olan fotoğrafın kopyalanmasıyla yaratıldığını söyleyen Lindsay Lohan tarafından dava edilmişti. Konuyu ilk olarak dört sene önce mahkemeye taşıyan Lohan, davadan istediği sonucu elde edemeyince GTA V’in yapımcısı Rockstar Games’i yeniden dava etmişti. Bugün açıklanana göre mahkeme bir kez daha Lacey Jonas’ın, Lindsay Lohan’ın “kopyalanmasıyla” oluşturulmadığında karar kıldı.

GTA V Lindsay Lohan

Mahkemenin Lohan’ı haksız bulmasındaki nedenler arasında barış işaretinin daha önceki GTA oyunlarında da kullanılmış olması ve bikini benzerliğinin telif hakkı talebinde bulunmak için yetersiz kalması bulunuyor.

Fotoğraflar arasında büyük bir benzerlik olduğu söylenebilir, ancak birkaç küçük farklılık bile mahkemenin Lohan’ı haklı bulmaması için yeterli. Sizce Lacey Jonas gerçekten de Lohan’ın bir kopyası mı?