LG Q6

LG Q6 Özellikleri Performans Testlerinde Görüldü

LG Q6 serisi için merakla beklenen özellikleri gösteren performans test sonuçlarını ortaya çıktı. Yeni seri akıllı telefonların performansı nasıl olacak? İşte detaylar.

LG’nin mini akıllı telefon serisi olması beklenen LG Q6 akıllı telefonlarının tanıtılması için çok kısa bir süre kaldığı belirtiliyor. Yeni seri akıllı telefonların doğrudan marka tarafından açıklanmasa da 11 Temmuz tarihinde tanıtılması bekleniyor. Daha önce paylaşılan davetiyelerle beraber ortaya çıkan tanıtım tarihinden sonra şimdi ise telefonların nasıl detaylara sahip olacağı konusunda bazı bilgiler verildi. Bu kez yeni akıllı telefon serisinin performans testlerinde özellikleri görüldü. Peki, yeni mini serisi olacağı konuşulan akıllı telefonların özellikleri nasıl?

LG Q6 Ortaya Çıkan Yeni Özellikleri

Kesin olarak tanıtılacağı tarihi, LG onaylamadığı için bilmiyoruz ama LG Q6 akıllı telefonlarının bu yaz içerisinde kesinlikle ortaya çıkacağını söyleyebiliriz. İlk performans testlerinde de yeni seri akıllı telefonların beklenenden daha düşük bir sisteme sahip olacağı görülüyor. Öncelikle LG G6 modelinde kullanılan işlemci serisi değil, Snapdragon 430 işlemci modellerini görmekteyiz. Bu gelişme yeni modelin mini ve orta sınıf bir model olacağını gözler önüne seriyor. Markanın istediği satışları elde edememesinin nedeniyle böyle bir tercih yaptığı ve açılmaya çalıştığı düşünülüyor. 1.4 GHz hızında çalışan işlemcilere sahip olacak orta sınıf akıllı telefonların, Adreno 505 grafik birimini de bulunduracağı görülüyor.

LG Q6

5.4 inç ekran üzerinde durulan yeni serinin ekran boy oranının ise 18:9 oranında olacağı ve geniş ekran kullanımı yapılacağı dikkat çekiyor. Orta sınıfın yeni amiral gemisi modellerinden biri olması beklenen akıllı telefon, 3 GB RAM ve Android Nougat 7.1.1 işletim sistemi barındıracak. Orta sınıf bir model olsa da LG’nin sevilen ekran teknolojilerini barındırması beklenen LG Q6 akıllı telefonun, muhtemelen çok daha uygun bir fiyat aralığında satılacağını göreceğiz.

Yazımızda da dediğimiz gibi LG G6 satışlarında pek fazla istediğini alamadığı için daha geniş bir kitleye hitap eden LG Q6 akıllı telefonlarını piyasaya sürecek gibi düşünülüyor. Bu nedenle yeni modellerde özellik düşmesinin yanı sıra kesinlikle fiyatlarda da ciddi bir indirim olacağı beklentisi var. Geri kalan tüm detaylar tanıtımla beraber ortaya çıkacak.