LG K10

LG K10, Android Güncelleme Müjdesiyle Geliyor

LG, güncellemelerine tüm hızı ile devam ediyor. Özellikle Haziran ayı Android güncellemeleriyle beraber markanın akıllı telefonlarına daha fazla güncelleme verdiğini de gördük. Son olarak ise teknoloji devi LG K10 akıllı telefonları için Android Nougar müjdesi verdi. İşte detaylar.

LG K10 uygun fiyatları ve ilgi çeken özellikleriyle ülkemizde de orta segment ile giriş seviyesi arasında en çok tercih edilen akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Fiyat performans odaklı seriler içerisinde en iyilerinden biri olarak değerlendirilen LG K10 akıllı telefonlarının, bu kadar çok tercih edilmesinin başka nedenleri daha var. Bu nedenlerden birisi de yeni seri akıllı telefonların yazılım desteği alacağının söylenmesi. Zaten seriler yayınlandıktan sonra da belli başlı güncellemelerde almıştı. Şimdi ise markanın yeni bir sürpriz üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu kez teknoloji devi LG K10 serisi için Android Nougat güncellemesi yayınladı.

LG K10

LG K10 Android Nougat Geliyor

Yapılan açıklamaya göre LG K10 serisi için yayınlanacak olan yeni güncellemenin şu an için doğrudan verilemeyeceği de belirtildi. Akıllı telefon için Android Nougat güncellemesi şu an için AT&T üzerinden veriliyor. Kullanıcılar istediklerinde resmi siteye girip güncelleme dosyasını indirebiliyor. Fakat LG K10 serisi için çok profesyonel bilgi yoksa bu işlemin yerine OTA üzerinden güncellemeni beklenmesi tavsiye ediliyor.

Verilen bilgilere göre OTA üzerinden güncelleme yayınlanmadı, fakat bir süre sonra belli başlı ayarlamaların yapılmasının ardından bu seri için OTA üzerinden de güncellemeler verilecek. Şu an için yeni güncellemelerin OTA üzerinden de bölge bölge yayınlanacağını belirtelim. Kısacası kararlı bir güncelleme sürümü için K10 kullanıcılarının bir süre daha beklemesi gerekiyor.

Android Nougat güncellemesinin detaylarına bakacak olursak, bu noktada da karşımıza ilk olarak boyut faktörü çıkıyor. 1.22 GB gibi bir boyutla gelen güncellemenin tüm özellikleri sunacağı hata LG’nin özel olarak bazı eklentiler yapacağı da belirtiliyor. Ayrıca en önemli faktörlerden birisi de güncellemenin Android Haziran ayı güvenlik yamalarının tamamını barındırıyor olması. Bu şekilde telefonların sistemleri de maksimum güvenlik seviyesine çıkarılmış oluyor.  Orta segment için oldukça olumlu bir gelişme.