LG ilk çeyrekte gelirini rekor seviyeye taşıdı!

LG, senenin ilk çeyreğinde gelirini son 9 senenin en yüksek seviyesine taşımayı başardı ancak şirketin akıllı telefonlardan elde ettiği gelir bu dönemde de azaldı.

LG Electronics senenin ilk çeyreğine ilişkin gelir rakamlarını açıkladı. Şirket üç aylık dönem içerisinde satışlarından 14.1 milyar dolar gelir elde etti ve işletme karını 1.03 milyar dolara yükseltti. Bu rakamlar, şirketin satışlarını %3.2 oranında arttırdığını ve gelirinin %20 yükseldiğini gösteriyor. LG’nin 2009 senesinin yaz mevsiminden beri bu gelir seviyesine ulaşamadığı, tüm senelerin ilk çeyrekleri baz alındığında gelirini rekor seviyeye taşıdığı biliniyor.

LG’nin akıllı telefon bölümü zor durumda

LG akıllı telefon

Senelerdir akıllı telefon sektöründe istediği çıkışı yakalayamayan Güney Koreli teknoloji devi, bu çeyrekte de durumun giderek kötüleştiğini duyurdu. Satışlardan 2 milyar dolar gelir sağlayan şirket, geçtiğimiz sene 176.000 dolar olan işletme zararının bu sene 126 milyon dolara yükseldiği bilgisini paylaştı. Ocak ve Mart ayları arasında yalnızca 11.4 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştiren şirket, farklı bir akıllı telefon satış stratejisine geçiş yapmalarından ötürü bu sektörden gelir elde edemediklerini bildirdi. Şirketin durumun farkında olması, yakın bir dönemde akıllı telefonlarda veya pazarlama stratejisinde büyük bir değişim göreceğimizin habercisi.