LG G7

LG G7 Modelinde Iris Tarayıcılı Güvenlik Adımı Kullanacak!

Gelecek yıl tanıtılması beklenen LG’nin yeni amiral gemisi G7 modelinde gelişmiş iris tarayıcılı ekran kilidi yer alabilir.

LG firması tarafından alınan bir patentten yola çıkarak akıllı telefon devi LG’nin yeni amiral gemisi G7’de iris tarayıcı kullanacağı tahmin ediliyor. Gelişmiş iris tarayıcısının geliştirilmesi halinde ile firma Samsung ve Apple gibi devlere çelme atacak gibi duruyor.

Apple son modeli olan iPhone X modellerinde parmak izi okuyucuya sahip ekran kilidinden vazgeçerek yüz tanıma sistemi olan Face ID’yi kullanmaya başlamıştı. Kısa zaman içerisinde birçok sorun ile karşılaşan firma Face ID uygulamasını güncellemek zorunda kalmıştı. LG atacağı bu adımla birçok güvenlik uygulamasını sollayabilir.

Face ID’yi Sollayabilir!

LG-G7-iris-scanner

Iris tarayıcısı genel olarak insan gözünün biyometrik özelliklerini analiz ederek herkese özel bir kimlik oluşturur. Sahip olduğunuz bu kimlik sayesinde kişisel telefonunuza erişim sağlayabilir ve onları koruyabilirsiniz. Sensör kısaca gözünüzün ne yöne baktığını anlayacak ve erişim imkanı sağlayacak. Bilindiği üzere gözlerdeki iris ışık aldığında boyutunu değiştirmektedir. Bunun için uygulama karanlık ve hafif bir ekrana sahip olacak böylece iris boyutunuz değişmeden gözünüzün analizi yapılacak.

Kızılötesi ışınlarla çalışan sensörler sayesinde herhangi bir ışığa gerek duymadan sensör sizi rahatlıkla algılayacak. Nitekim LG son modellerinde kızılötesi ışınlara sahip kameralar kullanmaya başlamıştır.

Tarayıcı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak modelin önümüzdeki yıllar tanıtılması bekleniyor.