Lenovo Z5

Lenovo Z5, dakikalar içinde tükenerek yeni bir rekor kırdı!

Birkaç gün önce tanıtılan ve tasarımındaki farklılıklardan ötürü eleştirilen Lenovo Z5, sadece birkaç dakika içerisinde tükenerek yeni bir rekor kırdı.


Çizimler, sızıntılar ve telefonun yalnızca bir kısmını gösteren fotoğraflarla uzun süredir gündemde olan Lenovo Z5, çentikli tasarımı ve beklenenden daha kalın çerçeveleriyle büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştu. Tasarımındaki farklılıklardan ötürü sert eleştirilerin hedefinde kalan telefonun piyasada da istediği sonuçlara ulaşamayacağı tahmin ediliyordu, ancak bu tahminlerin tümü yanlış çıktı.

Çin’de faaliyetlerini sürdüren JD.com üzerinden satışa sunulan akıllı telefon, sadece birkaç dakika içerisinde tamamen tükendi. Bu inanılmaz satış hızıyla Çin’in en büyük perakendecisinin en hızlı tükenen modeli olarak yeni bir rekora imza atan Z5, Apple iPhone X, Honor Play ve Xiaomi Mi 8 gibi modelleri geride bıraktı.

Lenovo Z5

Yaklaşık 200 dolara satışa sunulan akıllı telefon, bu fiyattaki birçok modelden çok daha güçlü donanımsal özelliklere sahip. İşte özelliklerinden bazıları:

Lenovo Z5 özellikleri

  • 6.2 inç LCD ekran, 1080 x 2246 ekran çözünürlüğü (18.7:9 ekran formatı)
  • 8 çekirdekli (1.8 GHz Kryo 260) Snapdragon 636 yonga
  • 6 GB RAM, 64/128 GB depolama alanı
  • 16 MP + 8 MP arka kamera, 8 MP ön kamera
  • 3300 mAh batarya kapasitesi

Cihazın diğer ülkelerdeki performansının nasıl olacağını göreceğiz.

Kaynak