Lenovo Bükülebilir ThinkPad

Lenovo Bükülebilir ThinkPad Serisiyle Geliyor

Bilgisayar devlerinden biri olan Lenovo, hafta içerisinde yaptığı etkinliklerinde yeni ürünlerini tanıttı. Doğrudan Lenovo tarafından tanıtılan ürünler bir yana dursun Lenovo Bükülebilir ThinkPad konsept çalışması ekinliğe damga vurgu. Peki nedir bu Lenovo Bükülebilir ThinkPad serisi? İşte detaylar.

Lenovo, tablet ve bilgisayar serisini geliştirmeye devam ediyor. Özellikle ThinkPad serileriyle beraber bu alanda en iyi firmalardan biri olma yolunda ilerleyen Lenovo, şimdilerde yeni seri bilgisayarlarını da tanıtma yolunda ilerliyor. Bu kez ise bambaşka bir bilgisayar serisiyle karşı karşıya kalacağız. Öyle ki teknoloji devi bir ilki deneyerek tamamen bükülebilir bilgisayarları üzerinde çalışmalara başladı. Şimdilik sadece konsept çalışmalarının gösterildiği yeni Lenovo Bükülebilir ThinkPad serisinin özellikleri ise şimdiden hayran bırakacak cinsten. Hemen serinin nasıl özellikleri olacağından bahsedelim.

Lenovo Bükülebilir ThinkPad Nasıl Özelliklere Sahip Olacak?

Henüz akıllı telefonlarda bile bükülebilir ekran teknolojisi sunulamıyorken Lenovo Bükülebilir ThinkPad serisinde tamamen bilgisayarın ekranı katlanabiliyor. Sadece bir bilgisayar olmayan seri aynı zamanda dokunmatik ekran olarak da kullanılabilecek.

Lenovo Bükülebilir ThinkPad

Sadece sesli komutlarla beraber içerisinde yer alan sanal asistanlarla kullanılabilecek olan Lenovo Bükülebilir ThinkPad serisinin klavyesi dahil tamamen katlanabilen bir seri olacağı belirtiliyor. Bunun için geliştirilen ekran kartı, işlemci ve bellek teknolojilerinin de özel üretim olması gerektiği belirtiliyor. Şu an markanın tüm bu bileşenler içinde kendi sistemlerinde çalışmalar yürüttüğü belirtiliyor.

Lenovo Bükülebilir ThinkPad Ne Zamann Gelecek?

Lenovo Bükülebilir ThinkPad serisinin ne zaman geleceği konusunda da bir açıklama yapıldı. Şu an için sadece bazı görseller ve beklenen özellikler konusunda açıklamalar yapıldı. Bunun dışında serinin çıkışı için en az 2 sene çalışmaların devam edeceği belirtiliyor.

Üstelik bunun iyimser bir senaryo olduğunu da ekleyelim. Markanın doğrudan konsept olarak da tanıttığını düşünecek olursak yeni serinin üretimine geçmek için uzunca bir süre olduğu belirtiliyor. Fakat bunların yanında net çıkış tarihinin de kesin olarak gözükmediği açıklandı. Şimdilik yeni Lenovo Bükülebilir ThinkPad seri için yapılan geliştirme haberlerini takip etmek gerekiyor.