League of Legends 1 e1498218997761 1

League of Legends Sunucuları Türkiye’ye Geldi!

MOBA türünün en başarılı yapımlarından biri olan League of Legends, Türk kullanıcıları için müjdeli bir haberle gündemde. Oyunun gecikme sorunları ve çökme sorunlarını çözecek olan sunucu kararı sonunda alındı. Artık League of Legends sunucuları Türkiye’de. İşte detaylar.

League of Legends, MOBA oyunları içerisinde bir hayli beğeni toplayan yapımlardan biri olarak öne çıkıyor. En başarılı oyun serilerinden biri olan League of Legends tüm bu yapısına rağmen zaman zaman Türk kullanıcılar için kabusa dönüşüyordu. Bu durumun nedeni ise oyunun içerisinde yaşanan ping sorunları olmuştu. League of Legends ping sorunu nedeniyle kullanıcılar, sürekli bağlantı sorunları ve donma sorunlarının olduğundan şikayetçiydi.

Tüm bu sorunları çözme adına ise Riot Games’in bazı adımlar atmaya hazırlandığı belirtiliyordu. Sıkı bir çalışma yaptığı ve bağlantı sorunlarını çözmek için yeni güncellemeler duyuracağı beklenen Riot Games, bambaşka bir haber ile kesin çözümü sundu. Uzun süredir şikayet alan oyun, artık gecikme ve benzeri sorunlarla gündeme gelmeyecek.

League of Legends

League of Legends Türkiye Sunucuları Kullanımda

Türk kullanıcılarının Türkiye için açılan sunucuların Avrupa’da bulunması nedeniyle yaşadıkları sorunları çözme adına, League of Legends Türkiye sunucuları İstanbul’a taşındı. Sunucuların Türkiye’ye taşınmasıyla beraber ping ve yaşanan bağlantı sorunlarının da önüne geçeceği de belirtildi. Şu an için tüm kullanım testleri yapıldığı belirtilen yeni sunucuların, kullanıma girdiği de belirtiliyor.

Beğeni toplayan oyunu artık Türk kullanıcıları için çok daha rahat oynanabilecek. Çok kısa bir süre içerisinde sunucuların daha da geliştirileceği belirtiliyor. Efsane olan oyununun bununla beraber e-spor sistemlerinde de artık yeni sunucularından da yararlanacağı belirtiliyor. Riot Games tarafından yapılan açıklamalara bakacak olursak oyun artık çökme ve gecikme sorunlarıyla karşı karşıya kalmayacak.

Bununla beraber oyunun sunucuların taşımasının neden bu kadar uzun sürdüğü konusunda da bir açıklama yapıldı. Açıklamada sunucuların geç taşınmasının nedeni olarak güvenlik sorunları ve bunun yanında sistemsel taşıma sıkıntıları olduğu belirtildi. Şimdilik yeni sunucu sistemleriyle beraber hiçbir bağlantı sorunu yaşanmayacağı gibi tüm güvenliklerinde alındığı belirtiliyor. Bakalım atılan bu adımlar oyuncular tarafından nasıl karşılanacak.