League of Legends 1 e1499206513832 1

League of Legends Oyunu için Süre Limitleri Mi Geliyor?

League of Legends, oyunu için süre sınırlaması gelebilir. Artık oyuncular oyunu sınırlı süreyle mi oynayacak? Bu düşünceye neden olan karar ne? İşte tüm detaylar.

MOBA oyunu denildiği zaman akla ilk gelen serilerden biri olmayı başaran League of Legends, sürekli olarak genişleyen bir oyuncu kitlesiyle gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak ülkemiz oyuncuları için sunucularını Türkiye’ye taşıyan oyunun, çok daha farklı bir nedenle gündeme geldiği ortaya çıktı. Bu kez oyunun süre sınırlaması alması söz konusu olabilir. Peki League of Legends oyunu neden süre sınırlaması alacak? Oyunun sınırlama alması durumunda sistem nasıl işleyecek?

League of Legends Süre Limiti Gelmesi Mümkün

İddiaların gündeme gelmesinin tek nedeni Tencent tarafından atılan yeni adımlar. Özellikle çocukların dijital oyunlara bağımlılık derecesinde kapıldığını ve bu durumun gelişimlerini olumsuz etkilediğini düşünen Tencent, ilk aşamada Çin’de geçerli olmasıyla beraber bünyesinde bulundurduğu oyunlar için yeni adımlar atmaya başladı. League of Legends, Strike Of Kings gibi oyunları çatısı altında bulunduran Tencent’in kararıyla beraber Honor of Kings oyununa sınırlama geldi. İlk aşamada Çin içerisinde geçerli olacak olan sınırlama kararıyla beraber, oyuncuların belli sürelerle Honor of Kings oynamasına izin verileceği açıklandı.

League of Legends,

İlk aşamada alınan karara göre 12 yaşın altında olan ve Honor of Kings oynayan oyuncular, günlük sadece 1 saat oyunu oynayabilecek. Bu sürenin üzerinde oyunu açamayacaklar. 12-18 yaş grubu içinse biraz daha esnek bir limit ile günlük 2 saat oynanış süresi sunulacağı belirtiliyor. Çin genelinde alınan kararla beraber Tencent oyun bağımlılığının önüne geçmek için ilk adımı da atmış oldu.

Ayrıca alınan bu kararın League of Legends serisi için geçerli olabileceği de belirtiliyor. Öyle ki League of Legends çok yüksek oynanış sürelerine sahip olan ve bağımlılık derecesine gelen bir oyun. Haliyle kararlarının ardından hisseleri %5’in üzerinde değer kaybetmiş olsa da firmanın diğer oyunları içinde aynı kararı alabileceği belirtiliyor.