Laptop Fanı Çok Ses Çıkarıyorsa Ne Yapmalısınız?

Laptop Fanı Çok Ses Çıkarıyorsa Ne Yapmalısınız?

Günümüzde dizüstü bilgisayarların oldukça önemli bir pazar payına sahip olduğunu da görmekteyiz. Nitekim masaüstü bilgisayarların taşınamayacak bir halde olması ve tabletlerin hala bilgisayarların seviyelerine gelememesi de bu durumun en büyük sebepleri arasındadır. Bunun yanı sıra her yere taşıyabildiğiniz bu laptoplar zaman zaman oldukça fazla ses çıkarıyor ise neler yapabilirsiniz? Sizlere bu sorularınızın cevaplarını yazımızda vereceğiz.

Laptop Fanı Çok Ses Çıkarıyorsa Yapabileceğiniz Bazı Şeyler

1-Kullanmadığınız Uygulamaları Kapatın

Bilgisayarlarınızda açık olan programlar sürekli olarak çalışmaktadır ve hem işlemcileri, hem bellekleri hem de diskleri aşırı meşgul etmektedir. Bu durumda daha fazla işlem gücü gerektiği anlamına gelmektedir. Daha da fazla gücün yaratılması esnasında da bir miktar ısı ile karşılaşırsınız. Yapmanız gereken ilk şey ise kullanmadığınız uygulamaları ve programları da kapatmanız olacaktır.

Fakat bununla da kısıtlı değildir. Çünkü her şeyi kapattığınızı düşünüyor da olabilirsiniz. Şimdi ise Görev Yöneticisini açın ve arka planda hala işlemlerine devam eden gereksiz uygulamaları bulun. Bunları kapattıktan sonra ayarlar kısmından başlangıçta açılan programları görüntüleyin ve ihtiyacınız olmayanları kapatın. Bu durum da bilgisayarlarınızı bir sonraki açışınızda daha da az işlem gücünün harcanmasına neden olacaktır.

Laptop Fanı Çok Ses Çıkarıyorsa Ne Yapmalısınız?

2-Yazılımsal Temizlik Yapın

Özellikle de Windows işletim sistemlerine sahip olan bilgisayarlar, oldukça sık bir şekilde kötü amaçlı yazılımlara da maruz kalabilmektedir. Bu yazılımların bir kısmı da arka planda çalışır ve cihazlarınızı da yorarlar.

Bu noktada ise bir anti virüs programından yardım almanız gerekmektedir. Anti virüs uygulamasını kurduktan sonra ise onu sıklıkla çalıştırmayı ve tarama yapmayı da unutmayın. Bunun yanı sıra ayrıca her anti virüs yazılımı, genellikle de haftada bir gibi kısa periyotlarda güncellenir ve kötü amaçlı olan yazılımlara karşı da tedbirleri bünyesine katmaktadır. Bu sebeple de güncelleştirmeleri es geçmeyiniz.

3-Fiziksel Temizlik Yapın

Kullanmış olduğunuz laptoplar yeterli hava akışlarını sağlamazsa ısınır ve bu da fanın olmasını gerekenden daha çok dönmesine sebep olur. Temel noktada ise bunların hepsi, aşırı sesli çalışan bir fan demektir. Bu nedenle de fiziksel temizlik oldukça önemlidir.