Lazarus

Kuzey Koreli Hacker Grubu Lazarus Bitcoin Çalmış Olabilir!

Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus trojan virüsü ile büyük miktarda Bitcoin çaldığı iddia ediliyor!

Kim Jong Un’un diktatörlüğünde yönetilen Kuzey Kore’de bulunan Lazarus isminde hacker grubu bugüne kadar birçok saldırıda bulunmuştu. Kuzey Kore devleti tarafından da desteklenen hacker grubunun bu kez yüklü miktarda Bitcoin çaldığı iddia ediliyor.

20 bin dolar barajına ulaşması kesin gözü ile bakılan ve dünyanın gündeminde olan kripto para birimi Bitcoin her geçen gün yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Hal böyle olunca kötü niyetli grupların ve insanlarında yeni dolandırıcılık kapısı olmaya başladı. Son zamanlarda artan Bitcoin hırsızlığı sebebiyle birçok insan mağdur duruma düşmüştü. Son iddialara göre son dönemlerde ABD ile gerilimin hat safhada olduğu Kuzey Kore’de bu alana adım atmış olabilir.

Kuzey Koreli Hacker Grubu Lazarus Bitcoin Çalmış Olabilir!

Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 81 milyon dolar çalan Lazarus hacker grubunun bu kez kripto para çaldığı düşünülüyor. Söylentilere göre hacker grubu bitcoin sahibi bireylere zararsız görülen içerikler gönderiyor. İçeriklere ulaşan bireyler bu verileri açar açmaz trojanların saldırısına uğrayarak e-cüzdanlarında bulunan Bitcoinlerinden oluyorlar.