Kurumsal Instagram Hesabı Nasıl Yönetilir?

Kurumsal Instagram Hesabı Nasıl Yönetilir?

Kurumsal Instagram hesabı nasıl yönetilir? 2021 yılı itibariye yaklaşık olarak 950 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Instagram, sosyal medya platformları arasında ilk sıralarda yerini almaya devam ediyor. Instagram, kullanılmaya başlandığı ilk yıllarda sadece IOS işletim sistemi destekli bir uygulama idi. Kullanım alanı ise daha çok fotoğraf düzenleme dalındaydı. Günümüzde Instagram platformu üzerinde bireysel kullanıcılar kadar farklı sektörlerden işletme hesapları da bulunmaktadır. Instagram’ın sahip olduğu kullanıcı sayısı, birçok markayı bu platforma yöneltmiştir. İşletim hesabı olarak da kullanabilecek Instagram hesapları üzerinden çeşitli pazarlama stratejileri geliştirilerek hedef kitleye hızlı bir şekilde ulaşım sağlanabilmektedir. Eğer siz de Instagram üzerinden bir işletim hesabı açmak ve çeşitli reklam stratejileri ile satışlarınızı arttırmak istiyorsanız, Instagram üzerinde işletim hesapları için bulunan uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

İşletme Hesabı Oluşturun

Türkiye üzerinde aktif olarak 28 milyon kullanıcı sayısı bulunmaktadır. Bu sayı Türkiye’yi dünyanın en çok Instagram kullanan ülkeleri arasına yerleştirmektedir. Sahip olduğunuz işletmenin Instagram platformu üzerinde de yer almasını istiyorsanız öncelikle tamamen işletmeye ait bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. Bu noktada Instagram uygulamasını indirerek ya da web sitesi üzerinden herhangi bir şekilde kaydınızı tamamlamanız gerekmektedir. Kayıt tamamlandıktan sonra ‘’Ayarlar’’ sekmesinden ‘’Hesap’’, daha sonra ise hesap kısmında yer alan ‘’Profesyonel Hesaba Geçiş Yap’’ kısmına giriş yaparak ‘’İşletme’’ seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Bu işlemi tamamladıktan sonra işletmenizin günlük ve dönemsel istatistiklerin ulaşabileceksiniz.

Kurumsal Instagram Hesabı Nasıl Yönetilir?

Açıklayıcı ve Kaliteli İçerikler Üretin

İşletim hesabını kurduktan sonra izlemeniz gereken diğer yol kaliteli içerikler oluşturmaktır. Satışa sunduğunuz ürünleri güzel açıdan fotoğraflamalı ve ürünü açıklayan yazılarla paylaşmalısınız. Bunların dışında Instagram üzerinde yer alan ‘’Reels’’ ve ‘’Hikaye’’ gibi seçenekleri de aktif bir şekilde kullanarak daha çok kişiye erişim sağlayabilirsiniz.

Reklam

Instagram üzerinde belirli kitleye ulaşmak bazı zamanlarda oldukça zor olabilmektedir. Bu noktada paylaştığınız ürünlerin görülmesini ve satın alınmasını istiyorsanız kaliteli içerikler paylaşmanın yanında reklam vermeyi de düşünebilirsiniz. İşletme hesaplarında paylaşılan içeriklerin yanında genellikle ‘’Tanıtım Yap’’ seçeneği belirmektedir. Siz de bu seçeneğe tıklayarak kendi reklam kampanyanızı oluşturabilirsiniz.