istock 139996327 1
Pills macro

Kullanıldığında doktora haber veren ilaç satışa sunuluyor

Sindirilebilir sensörüyle mideye ulaştığı zaman doktora haber veren yeni ilaç, bazı hastaların tedavi edilebilmesi açısından hayati önem taşıyor.

Food and Drug Administration (A.B.D. Gıda ve İlaç İdaresi) yutulduğu zaman doktora haber veren yeni bir ilacın kullanıma sunulmasına izin verdi. İçerdiği sindirilebilir çip sayesinde ilk olarak hasta üzerindeki sensöre, ardından da mobil uygulama üzerinden doktora ilacın kullanıldığı haberini ulaştıran yenilikçi ilaç, uzun bir süredir FDA tarafından kontrol ediliyordu. Otsuka Pharmaceutical isimli ilaç üreticisi, FDA’a başvurduğu ilk seferde kurumdan onay alamamış ve daha fazla bilgi elde edilmesinin gerekli olduğu cevabıyla karşılaşmıştı. Japonya merkezli şirket 1,5 senedir FDA’i ikna edebilmek amacıyla gerekli olan bilgiyi topluyordu.

Abilify MyCite ismiyle satışa sunulacak ilaç, bundan 15 sene önce antipsikotik ilaç olarak satışa sunulan Abilify’dan üretildi. Abilify MyCite şizofreni, bipolar bozukluk ve depresyon gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılacak.

https 2F2Fblueprint api production.s3.amazonaws.com2Fuploads2Fcard2Fimage2F6497132Fecde02c2 0b00 44ac 8fbc 57d51b820b55

Hastanın ilaç takibi yapılabilecek

Eşsiz teknolojisi sayesinde doktorlara hastanın ilacı içip içmediği bilgisini ulaştıran Abilify MyCite, özellikle psikolojik sorunlar yaşayan hastaların takip ve tedavi edilebilmesi konusunda yararlı olacaktır. Şizofreni, bipolar bozukluk ve depresyon gibi rahatsızlıklardan şikayetçi olan kişilerin ilaçlarını düzenli olarak kullanmalarına yardımcı olabilecek bu teknoloji, muhtemelen ilerleyen senelerde diğer ilaçlarda da yer alacaktır.