1 68yXPS0aYQZ gBxvofCQ Q 1

Kullanıcıları “ekrandaki kıl” ile kandıran Instagram reklamı kaldırıldı

Instagram’da kullanıcıları yanıltmak ve reklama tıklamalarını sağlamak için, ekranda kıl varmış yanılgısına düşüren bir şekli reklama ekleyen Çinli şirketin reklamı kaldırıldı. Instagram, bu tarz reklamların kullanıcılar açısından faydalı olmadığını ve kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Instagram üzerinden yeni ayakkabı modellerinin reklamını yapan bir Çinli şirket, kullanıcıların reklamlara tıklaması için son derece ilginç bir yönteme başvurdu. Üç farklı ayakkabı modelinin yer aldığı reklamda en üstteki beyaz modelin üzerinde kıl benzeri bir çizik bulunuyordu. Bu çizik, Instagram’da gezindiği sırada kullanıcının telefonunun ekranında kıl bulunduğunu düşünmesine ve bu kılı çekmek için ayakkabı reklamına tıklamasına neden oluyordu. İşte o görsel:

Instagram reklamı

Görsel, Aralık ayının ilk haftalarından beri Instagram’da bulunuyor ancak Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimi günlerde kaldırıldı. Instagram, bu gibi reklamların kullanıcıları olumsuz etkilediğini ve reklamların amacının dışında kullanılmasına neden olabileceğini söyleyerek benzer reklamların platformda yer almayacağını duyurdu.