Kullanıcı bilgilerini asla silmeyen 10 platform

Bir web sitesi, kullanıcı bilgilerini asla tamamen silmeyen ve bu bilgileri kullanmaktan geri durmayan tüm platformları sıraladı. İşte gizliliğiniz için uzak durmanız gereken 10 platform.

Facebook skandalıyla birlikte kullandığımız sosyal paylaşım sitelerinin ve iletişim platformlarının kullanıcı gizliliğimiz açısından ne kadar zararlı olabileceğini bir kez daha anladık. Her geçen gün biraz daha fazla kullanıcısını kaybederek özel bilgileri izinsiz olarak kullanmanın cezasını ödeyen Facebook, maalesef kullanıcı gizliliğini hiçe sayan tek platform değil. Secured.fyi isimli web sitesi, kullanıcılarının bilgilerini asla silmeyen, onları takip eden ve hesaplarını silmelerine izin vermeyen platformları derledi. Gizliliğine önem verenlerin kesinlikle uzak durması gereken 10 platform:

LinkedIn Kullanıcı Gizliliği

Listedeki “Naughty Points” kullanıcılara sunulan özgürlüğe ve bilgi elde etme şekline göre platformlara verilen puanlar. Listelemeden de anlaşılabildiği gibi puanın daha yüksek olması, platformun kullanıcı gizliliği açısından daha kötü olduğunu gösteriyor.

Listenin ilk sırasında Facebook’tan bile fazla puan almayı “başarmış” LinkedIn bulunuyor. Kullanıcılarının hesaplarını silmesine izin vermeyen ve onları takip eden platform, kullanıcıları hakkında bilgi toplamak için elinden geleni yapıyor.