ransomware

Kripto paralar ransomware saldırılarında kullanılıyor

Son zamanlardaki DdoS ve ransomware saldırılarını inceleyen uzmanlar, bu gibi siber saldırılarda kripto paraların büyük bir rol oynadığını ortaya çıkardı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin bu kadar yaygınlaşmasından önce büyük bir sorun olan ransomware ve DdoS saldırıları, son zamanlarda kripto para elde etmek için gerçekleştirilmeye başladı. Siber güvenlik araştırmacılarının ortaya çıkardığı bu durum, kripto paralar için gerçekleştirilen saldırıların siber güvenlik sorunlarını da artırdığını ortaya çıkardı. Takip edilemez ve sanal olmalarından ötürü kripto para birimlerinin bu gibi saldırılarda kullanılmasının saldırganlar açısından son derece güvenli ve basit olduğuna değinen uzmanlar, DdoS saldırılarının da kripto paraların değerine bağlı olarak arttığını düşünüyor.

ransomware

DdoS saldırıları ile sistemleri etkisiz hale getiren saldırganların, bazı durumlarda işlevsiz hale gelmiş olan sisteme ransomware yerleştirdiği, DdoS’un bir anlamda dikkat dağıtmak amacıyla kullanıldığı paylaşıldı. Bu gibi saldırıların sonunda da hedefteki kişinin (ya da şirketin) sisteminin güvenliği aşılmış ve kişisel bilgileri ele geçirilmiş oluyor.

Benzer saldırılarda Monero isimli kripto para birimi oldukça sık tercih ediliyor. Uzmanlar, özellikle kripto paraya sahip olan kişilerin bu gibi durumları dikkate alarak tedbirli olması konusunda uyarılarda bulunuyor.