Kripto para blockchain

Kripto para ile 99 milyon dolar göndermenin ücreti yalnızca 0,4 dolar

Bir Litecoin milyoneri, sahip olduğu 99 milyon doları diğer kripto para cüzdanına gönderdi. Yalnızca 2,5 dakika süren işlemin ücreti yalnızca 0,4 dolar oldu. Bu örnek para gönderme konusunda bazı kripto paraların çok daha iyi olduğunu kanıtlıyor.

Çalkantılı bir dönem yaşamalarına rağmen hala büyük bir topluluğa hitap eden kripto paralar, bir kez daha mükemmel bir başarıyla gündeme geldi. Son zamanların en çok konuşulan kripto paralarından birisi olan Litecoin, tam 99 milyon dolarlık bir para transferinin gerçekleştirildiğini ve işlem ücretinin yalnızca 0,4 dolar olduğunu bilgisini paylaştı. Bir Litecoin milyonerine ait iki farklı cüzdan arasında gerçekleştirilen para gönderme işlemi hem oldukça ucuzdu, hem de sadece 2,5 dakikada tamamlandı.

Reddit kullanıcılarının dikkatini çeken bu devasa işlem, bir kez daha blockchain ve kripto para teknolojilerinin övgüler almasını sağladı. Reddit, bu işlemin ne kadar hızlı ve masrafsız gerçekleştirildiğinin tüm dünyaya örnek olabileceğini vurguladı.

Kripto para teknolojisi güvenli mi?

Bitcoin yükselişe geçtiği dönemlerde kripto paralar hakkında bazı eleştiriler yapılmış, ancak bu eleştirilerin büyük bir çoğunluğunun bankalar ve bankalarla bağlantısı olan kişilerden geldiği görülmüştü. Reddit’te de bahsedildiği gibi hem güvenli, hem de hızlı işlem yapılabilmesine olanak sunan blockchain, yakın bir tarihte tüm dünyaya yayılacak ve bankaların müşteri sayısını hızlı bir şekilde aşağı çekecek olmasından ötürü bugünlerde eleştiriliyor. Google mühendislerinden birisi olan Ray Kurzweil de sadece 10 sene içerisinde blockchain teknolojisinin tüm dünyayı etkisi altına alacağını dile getirmişti.