Picbot

Kötü selfie’lerden bıkanlar için ilaç gibi cihaz: Picbot

Yüzlerce, binlerce denemenize rağmen aynada göründüğünüz şekilde güzel bir selfie çekmeyi başaramıyor musunuz? Bu sorunun asıl nedenine çözüm sunan Picbot ile tanışın. Cihazın detayları haberimizde.

Neredeyse hepimiz aynada göründüğümüz kadar güzel bir selfie çekebilmeyi isteriz, ancak telefonlarımızın kullandığı kamera teknolojisi bıkmadan, usanmadan yaptığımız tüm denemelerimize rağmen güzel bir poz yakalamamıza izin vermez. Bunun asıl nedeni birçok telefon kamerasının yakından çekim yapabilmek adına özelleştirilmiş merceğe sahip olmamasıdır. Bundan ötürü selfie çubuklarını kullanarak çektiğimiz fotoğraflarda çok daha güzel çıkarız. Ancak selfie çubukları da kullanım şekillerinden ötürü sürekli aynı pozlarımızı çekmemize neden olur. Picbot isimli yeni bir cihaz, bu soruna çözüm sunmak adına geliştirildi.

https://youtu.be/WzeyY2FR5hM

Kickstarter’da başarılı bir şekilde hedeflediği bağış miktarına ulaşan Picbot, telefonları tutabilen ve otomatik olarak her yöne çevirebilen mükemmel bir cihaz. Zamanlanabilir dönüş moduyla bulunduğu konumun çevresini görüntüleyebilen cihaz, aynı zamanda yüz takip etme teknolojisine de sahip. Yüz takip etme özelliği sayesinde cihaza telefonunuzu yerleştiriyor ve birkaç metre geriden birbirinden güzel fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Yüz tanıma özelliği, farklı pozlar verildiği anda otomatik olarak çekim yapıyor ve böylece zaman ayarıyla uğraşmaya hiç gerek kalmıyor.

Canlı yayın yapmayı sevenlerden selfie’lerde güzel çıkmaya isteyenlere kadar birçok kişiye hitap eden bu cihaz 113 dolara satışta.