twitter lite data saver mode 1

Kota dostu Twitter Lite, birçok ülkede kullanıma sunuldu

Twitter, yavaş internet hızına ve kota sorununa sahip olan kullanıcılar için geliştirdiği Twitter Lite’ı birçok bölgede kullanıma sundu.

Sektördeki rakipleriyle baş edebilmek amacıyla yenilikler getirmeye devam eden Twitter, Twitter Lite’ın birçok bölgede kullanıma sunulduğunu duyurdu. İlk olarak geçtiğimiz Nisan ayında duyurulan, birkaç ay önce de kendine özel mobil uygulamasıyla uygulama mağazasında yerini alan Twitter Lite, kullanıcılarına kota dostu Twitter deneyimi sunuyor. Yalnızca 1 MB boyuta sahip olan uygulama, sosyal paylaşım platformundaki resimleri ve videoları kullanıcı istemediği takdirde tam olarak yüklemiyor. Böylece Twitter’da zaman geçirirken internet paketiniz dibi görmeden tweetleri, güncel konuları takip edebiliyorsunuz.

twitter lite data saver mode

Twitter Lite şu anda ülkemizde kullanılamıyor

Uygulamanın kullanıma sunulduğu 24 yeni ülke mevcut ve maalesef bunlar arasında Türkiye yer almıyor. Ancak Twitter tarafından paylaşılan bilgilere göre ilk olarak yalnızca Filipinler’de kullanımda olan uygulama, kısa sürenin ardından daha fazla ülkede kullanıma sunulacak. Tahmin ediyorum ki yalnızca birkaç ay içerisinde uygulama ülkemizde de kullanıma sunulacaktır.