Denuvo kırıldı

Korsan oyunları engelleyen Denuvo kırıldı; korsan oyunlar yolda!

Yeni çıkan bilgisayar oyunlarının korsan olarak çoğaltılamaması için geliştirilen Denuvo, hackerların çabaları sonucunda kırıldı. Denuvo’nun kırılmasıyla birlikte yeni nesil birçok oyunun korsan olarak piyasaya düşeceği tahmin ediliyor. Detaylar haberimizde.

Yeni nesil bilgisayar oyunlarını korsandan koruyan ve çoğaltılmalarını engelleyen Denuvo’nun 4.8 sürümü hackerlar tarafından aşıldı. Anti tamper teknolojisi olan Denuvo, son zamanlarda birçok yeni oyunun cracklenememesinin en büyük nedeniydi. Hackerlar, bir süredir Denuvo’yu aşmaya çalıştıklarını paylaşıyor ve hatta ilerleme durumları hakkında farklı platformlardan bilgi veriyordu. Son olarak Denuvo’nun kırılmasına çok az bir zaman kaldığını açıklamışlardı ki bu haberin yayılmasından yalnızca 2 gün sonra sistemin aşıldığı paylaşıldı.

Denuvo Resident Evil

Denuvo yenilenerek gelecek

Bu teknoloji olmadan korsan oyun sayısında büyük bir patlama yaşanacağı doğru, ancak sistemin aşılmasıyla birlikte Denuvo’nun geliştiricilerinden de haber geldi. Yazılım güvenliği şirketi olan Irdeto, Denuvo’yu satın aldığını ve 5.0 sürümünü geliştirmek için iki şirketin birlikte çalışacağını duyurdu. 4.8 sürümü yalnızca 3 aylık bir sürede oyunları korudu ve hackerlar tarafından kırılmasıyla birlikte korunmuş olan oyunlar da erişime açıldı. Açık söylemek gerekirse 5.0 sürümünün de yalnızca birkaç ay dayanabileceğini, kırılmasının ardından bu sürümü kullanan oyunların korsanlarını göreceğimizi düşünüyorum. Bu gibi teknolojiler yeni oyunları yalnızca ilk satışa sunulduğu zamanlarda korumada etkili olabiliyor.

Denuvo

Denuvo 5.0 sürümünün Final Fantasy XII: The Zodiac Age, Dragon Ball FighterZ ve Far Cry 5 gibi oyunları koruyacağı paylaşıldı.