Köpek balığı

Köpek balığını eliyle beslemeye çalışan kadın, neredeyse bir sonraki öğün oluyordu [Video]

Uyarılara rağmen köpek balıklarını eliyle beslemeye çalışan bir kadın, beslenmeye gelen bir köpek balığı tarafından ısırıldı.


Uzmanlar, vahşi doğada hayvanları beslememenizi söyler ve bunun birkaç geçerli nedeni mevcuttur. Bunlardan birisi hayvanların doğal beslenme düzenine müdahalede bulunulmasının istenmemesidir, diğeri ise hayvanların kendileri için sağlıksız olabilecek yiyecekleri bile yeme ihtimalinin bulunmasıdır. Bir diğer neden de hayvanların yemeği ve onları besleyen kişileri birbirinden pek ayırt edememesidir. Bu uyarıları dikkate almayan bir kadın, az kalsın köpek balıklarının bir sonraki besini oluyordu.

ABC News tarafından yayımlanan bir video, eliyle köpek balıklarını beslemeye çalışan bir kadının saldırıya uğradığını gösteriyor. Suyun sığ olduğu bir platform üzerinde duran ve çevresindeki köpek balıklarına elindeki yiyeceği uzatan kadın, beklemediği bir anda saldırıya uğradı. Yiyeceği fark eden ve kadına yaklaşan bir köpek balığı, yiyecekle birlikte kadının elinden de bir parça almaya çalıştı. Isırığın etkisiyle dengesini kaybeden ve suya düşen kadın, yanındaki kişilerin yardımıyla sudan çıkarıldı ve hemen hastaneye götürüldü. Şanslı kadının tüm parmaklarının yerinde olduğu bilgisi paylaşıldı, ancak bu video vahşi hayvanları (özellikle de köpek balıklarını) beslemenin ne kadar kötü bir fikir olabileceğini gösteriyor.

https://youtu.be/vwzCEK3eJFk

Kaynak