Dogecoin

Komik köpek fotoğrafıyla yaratılan kripto para 1 milyar doları aştı

Bir Shiba Inu cinsi köpeğe ait olan komik fotoğraf baz alınarak yaratılan Dogecoin isimli kripto para, 1 milyar dolar pazar hacmini aşmayı başardı. Dogecoin’in yükselişi sürüyor, ancak bir Dogecoin’in değeri hala çok düşük. Detaylar haberimizde.

İnternette komik resimlerin öne çıkmaya başladığı tarihlerde, yani 2010 civarında son derece popüler olan bir köpek fotoğrafından ilham alınarak yaratılan Dogecoin, pazar hacmiyle 1 milyar doları aşmayı başardı. 2013 senesinin Aralık ayında kullanıma sunulan ve bu tarihten itibaren yüzlerce yatırımcının katkılarıyla büyümeye devam eden Dogecoin, 2014 senesinde Jamaikalı yarış kızağı takımını Soçi’de düzenlenen Kış Olimpiyatları’na göndermekte kullanılmıştı. Bu olayla ün kazanan kripto para, ardından bir Nascar takımına sponsor olmuş ve popülerliğini daha da üst seviyelere taşımıştı.

Dogecoin

Dogecoin’in değeri hala çok düşük

Dogecoin’in pazar hacminin 1 milyar doları geçmesi son derece büyük bir başarı, ancak kripto paraların değerleri de yatırımcılar açısından son derece önemli. Şu an bir Dogecoin’in fiyatı yalnızca 1 cent.

Dogecoin’in kurucularından birisi olan Jackson Palmer, yarattıkları kripto paranın sektörü ve yatırımcıları çok iyi bir şekilde açıkladığını söyledi. Palmer “Üzerinde bir köpeğin fotoğrafının bulunduğu ve son iki senedir güvenlik güncellemesi yayımlamayan bir kripto paranın bile 1 milyar doları aşmış olması kripto para sektörünün durumunu özetliyor.” şeklinde konuştu.