Kol Klavyesi Nasıl Kullanılır?

Giyilebilir teknoloji hayatın bir parçası haline gelmiştir ve neredeyse tüm donanımlar bu şekilde kullanılmaktadır. Saat, telefon, gözlük ve şimdide klavye sanal dünyanın limitlerini zorluyor. Japonya menşeine ait olan kol klavyesi bilgisayar klavyesi olmasının yanı sıra telefon tuş takımı olarak da kullanılıyor. Gözlük hangi tuşa basıldığını kontrol ederken kol saati komutu tespit ediyor.


Kol klavyesi nasıl kullanılır?

Gözlük ve saat temelli olarak kurgulanmış olan kol klavyesi nasıl kullanılır? Hususunda ideal veriler söz konusudur. Kol klavyesi yalnızca kullanıcının görebildiği ve saatin bulunduğu kola yansıtılıyor. Gözlük basılan tuşu tespit ederken kol saati komut şiddetini ve ne sıklıkta yapılacağını tespit ediyor.

Kol klavyesinin hangi alanlarda kullanılması hedefleniyor?

Sanal kol klavyesi özellikle sağlık çalışanları, depo görevlileri gibi her iki elini birden kullanamayan meslek gruplarını not almaları noktasında rahatlatmak için geliştirilmiştir. Akıllı cihazlara entegre edilerek kullanılan kol klavyesi gelişmiş ve giyilebilir teknolojinin en gözde örnekleri arasında yer alıyor. Kol klavyesi günümüz itibariyle ileri teknoloji ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır.