Kıyamet Günü Uçağı Havalandı, Tehlike Mi Yaklaşıyor?

Amerikan basını tarafında Kıyamet Uçağı olarak isimlendirilen E-4B Nightwatch adlı uçak son günlerde olası görev için tatbikat uçuşu yapıyor. İşte kriz anı uçağı hakkında tüm detaylar…

Kısa süre önce Trump’ın Rusya’yı füze saldırısı ile tehdit etmiş olduğu twitter paylaşımı ile, son zamanlarda dünya basınını ve siyasi kesmi çok fazla tedirgin etmiş durumda. Bu bakımdan Amerikan Hava Kuvvetleri bu gerginliğin olası sonuçlarına karşı güvenlik amaçlı sır gibi saklanan ‘Kıyamet Günü Uçağını’ resmi olarak kullanmaya başladı. Aslında o uçak ‘Boeing 747-200’ olmasına rağmen içerisinde yer alan bir çok özellik ile çok dikkat çekiyor.

Sadece Bildiğimiz Detaylar!

Nükleer Saldırılara Karşı Dayanıklı

Trump’ı ve komuta kademesini güvenlik önlemleri gerektiği an taşıması için hazırlanan uçak, herhangi bir nükleer saldırıda zarar görmeyecek şekilde dizayn edildi.

Siber Saldırılara Karşı Analog Sistem İle Kontrol Edilebilme!

Uçak çok fazla mantıklı bir şekilde eski sayılan bir teknoloji olan Analog sistem ile kontrol ediliyor. Çünkü siber saldırılar çok fazla ilerlemiş durumda ve uçağın ele geçirilmesini kimse istemez. Ayrıca bu uçak elektromanyetik saldırılardan da etkilenmiyor.

Tam 1 Hafta Boyunca Havada Kalabiliyor

Bu uçak tam 1 hafta boyunca havada sorunsuz kalabiliyor. Elbette yakıt ihtiyacı duyulan uçak tek dolum ile 35 saat 40 dakika havada kalabiliyor. Hazırda olan 112 kişilik uçağın, sahada olması kafaları karıştırıyor.

Sizce havada dolaşan bu uçak bir tehlikenin sinyalini vermiş olabilir mi?