ehliyet pasaport nufus cuzdani

Kimlik, Pasaport ve Ehliyetler için Artık Buraya Gitmelisiniz!

Bildiğiniz gibi pasaport ve ehliyet işlemleri daha önce emniyet genel müdürlüğü tarafından yürütülmekteydi. Geçtiğimiz aylarda bu işlemlerin nüfus müdürlüklerine devir edilmesine karar verilmişti. Bu karar bugün itibari ile uygulamaya koyuldu.

Artık bu iki işlem için nüfus müdürlüklerine başvurmanız gerekiyor.

Bu iki işlem, 28 Mart’ta Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne düzenlenen resmi törenle devredilmişti. Pasaport ve ehliyet işlemleri için gerekli hazırlıkları tamamlayan Nüfus Müdürlüğü, bugün itibari ile hizmet vermeye başladı.

Pasaport ve ehliyet işlemleri olan vatandaşlar, bu işlemler için ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya “randevu.nvi.gov.tr” adresinden bölgelerinde ki müdürlüklerinde bulunan uygun tarih ve saat randevusu alarak, işlemleri gerçekleştirebiliyorlar. Bu değişiklik ile beraber 503 adet olan pasaport başvuru noktası 761’e, 596 olan sürücü belgesi noktası ise 680’e çıkmış oldu.

Nüfus Müdürlüklerine bir kez fotoğraf, parmak izi ve imza tanımlamaları yapıldığında bu bilgiler ile diğer tüm işlemler gerçekleştirilebilecek. İşlemler için ödenecek ücretler şu şekilde: yeni kimlik belgesi 18,50 TL, pasaport: 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL’nin belirtilen banka şubelerine yatırılması gerekecek.