Sondos Alqattan Kendisine köle Arıyor

Kendisine Köle Arayan Fenomen!

Makyaj videoları yayınlayarak fenomen olan Sondos Alqattan, Kuveyt hükümetinin ev işçilerine tanıdığı haklarda gerçekleştirilen iyileştirmelere açıklamada bulundu. Ünlü Fenomen, çalışanların haftada bir gün izin yapması ve pasaportlarını teslim etmemesini ağır bir dil ile eleştirdi.


2.3 milyon takipçiye sahip olan Instagram fenomen’i Sondos Alqattan, Kuveyt’te Filipinli çalışanlara her hafta bir izin günü verilmesini sağlayan ve pasaportlarını teslim etmeme hakkını tanıyan değişikliğe karşı yaptığı yorumları ile tepki çekti.

Instagram’da bir video paylaşan fenomen, “Bu son getirilen yasa çok saçma. Açıkçası doğru bulmuyorum. Bir hizmetçi her hafta bir gün izin aldığında bu ayda dört gün eder. İzin günlerinde dışarıda olacaklar. Elinde pasaportuyla bir hizmetçinin izin günlerinde ne yapabileceğini bilen var mı? Nasıl olur da evinizde çalışan bir hizmetçiye pasaportunu teslim edebilirsiniz? Ya aniden ülkelerine dönerlerse, o zaman kim benim mağduriyetimi giderecek? Bundan sonra asla Filipinli bir hizmetçiyi işe almayacağım” kullandı.

Ünlü fenomen sosyal medya büyük tepki çekerek; İşçilere tanınan temel hakları fazla görmesi ile “resmen köle aradığı” yorumları yapıldı. Aldığı tepki üzerine Alqattan, videoyu kaldırdı.