Kaybolan uçak kara kutu

Kaybolan Uçak Google Maps’te Ortaya Çıktı!

4 yıldır izine rastlanamayan Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı Boing 777 tipi uçak, 8 Mart 2014’te 239 yolcusu ile birlikte kayıplara karışmıştı.

Son edinilen bilgilere göre uçağın, Google Maps üzerinden tespit edildiği belirtiliyor. Malezya Havayollarına ait uçak, 8 Mart 2014‘te Kuala Lumpur’dan Pekin’e doğru giderken birden kaybolması ile başlayan süreçte uçağın bulunamaması oldukça tepki toplamıştı.

Bugün ortaya çıkan iddiaya göre Peter McMahon adında bir makine mühendisi, uçağı Google Maps üzerinden bulduğunu iddia ediyor. Uçağın Hint Okyanusu’ndaki Mauritius adasının yaklaşık 18 km’lik mesafede yer aldığını iddia eden McMahon aynı zamanda uçağın Google ve NASA tarafından da tespit edilebileceğini belirtiyor.

kaybolan ucak maps de bulundu kaybolan ucak maps de bulundu 1

Fotoğrafları Avustralya Ulaşım Güvenlik Bürosu’na gönderen McMahon, ayrıca şimdiye kadar uçağın bulunamamasıyla ilgili de ilginç bir iddia da bulundu:“Uçağın gövdesinde mermi delikleri olduğu için yetkililer özellikle bulunmasını istemiyor!

Ghyslain Wattrelos isimli bir kurban yakını da, kazada iki çocuğu ile birlikte karısını kaybettiğini ve uçağın kesinlikle düşürüldüğüne inandığını belirtip, Vietnam, Malezya ve Tayland’ın kazayla ilgili önemli bilgileri sakladıklarını söyledi.