Bitcoin

Kaspersky: “Bitcoin’i ABD İstihbaratı Geliştirdi!”

ZAO InfoWatch ve Kaspersky firmalarının kurucu ismi Natalya Kaspersky, yaptığı bir açıklamada Bitcoin’in ABD istihbarat ajansları tarafından geliştirildiğini iddia etti.

Natalya Kaspersky, son yıllarında en önemli gelişmelerinden bir tanesi olarak görülen Bitcoin’in ABD ve İngiliz istihbarat kurumları tarafından faaliyetlerin yürütülmesi için dünya çapında finansman sağlaması amaçlı tasarlandığını belirtti.

Uzmanlar tarafından “dolar v2.0” olarak adlandırılan kripto paralar son yılların en çok merak konusu olan noktalardan bir tanesi haline gelmişti. Petersburg’ta yer alan ITMO Üniversitesinde yaptığı bir sunumda Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların Amerikan istihbarat kurumları tarafından geliştirildiğini iddia etti.

Kaspersky’a Göre Bitcoin’i ABD İstihbaratı Üretti!

Natalya Kaspersky üniversitede yaptığı bilgi savaşları ve dijital egemenlik konulu sunumunda yaptığı açıklamalarda, “Bitcoin ve benzeri kripto paralar çeşitli ülkelerde ABD, Kanada ve İngiliz İstihbarat kurumlarının finansal faaliyetlerini hızlandırmak amaçlı ABD istihbarat ajanları tarafından geliştirilmiştir” dedi. Yaptığı açıklamalarda ayrıca Bitcoin’in “dolar 2.0 olduğunu belirten Kaspersky, “Bitcoin kuru borsa sahipleri tarafından kontrol ediliyor” dedi.

Rus girişimcinin yaptığı açıklamalar her ne kadar iddia olarak görülse de akıllarda soru işaretleri bıraktı.