kargalar

Kargalar, parklardaki çöpleri toplamak için kullanılacak

Fransızlar, eğitimli kargalar ile parklardaki çöplerden kurtulmak için bu hafta çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.


Çevre kirliliğiyle başa çıkabilmek adına daha etkili bir yöntem arayışında olan Fransızlar, çareyi kargalarla çalışmakta buldu. En zeki kuşlardan birisi olarak gösterilen kargalar, bu hafta Fransa’nın Puy du Fou Parkı’nda çöp toplayıcı olarak işbaşı yapacak.

kargalar

Özel eğitmenler eşliğinde eğitilen altı adet karga, sigara izmariti başta olmak üzere göze çarpmayacak kadar küçük olan çöpleri toplayacak. Kargalar, topladıkları çöpleri park içerisindeki özel bir çöp kutusuna bırakacak ve her çöp parçası karşılığında leziz kuş yemiyle ödüllendirilecek. Sadece altı karganın eğitilmiş olması yetersiz gibi görünebilir, ancak bu zeki kuşlar birbirine bakarak öğrenme konusunda oldukça başarılı. Yetkililer, kısa süre içerisinde parktaki tüm kargaların çöp toplamaya ve özel çöp kutusunu ziyaret etmeye başlayacağını tahmin ediyor.

Puy du Fou Parkı, çöp toplayıcı kargaların deneneceği ilk park. Kuşların zaman içerisindeki başarısına göre uygulamanın diğer parklarda da yaygınlaşabileceği ve hatta daha büyük bölgelerin temizlenmesinde kargalardan yardım alınabileceği düşünülüyor.

Kaynak